top of page
_MG_6425.jpg

WIE BEN IK?

Karin Endeman (1962)

Vanaf 1981 ben ik werkzaam in de hulpverlening en een groot deel daarvan in de psychosociale hulpverlening waarbij ik mensen ondersteun om met hun psychiatrische of psychosociale beperking deel te nemen aan de maatschappij.

Gestaltopleidingen

Vanaf 1996 raakte ik geboeid door de Gestaltbenadering. In 2007 ben ik gestart met de 4 jarige opleiding bij de Nederlandse Stichting Gestalt te Amsterdam. Mijn opleiding heb ik succesvol afgerond. Sinds 2009 heb ik een eigen praktijk. In 2014 heb ik een jaaropleiding gevolgd bij de School voor Relatietherapie. In 2021 heb ik een jaaropleiding gevolgd rondom het thema trauma en gehechtheid bij het Centrum voor hechting en trauma.

Complementaire therapie

Ik zie Gestalt als een complementaire therapie, die regulier en alternatief met elkaar verbindt en in evenwicht brengt. Dit geeft mij mogelijkheden om de cliënt te helpen problemen te overwinnen en een gezond en zinvol leven te leiden.

Thesis over Gestalt en Schaamte

In het laatste studiejaar heb ik mij verdiept in het onderwerp Schaamte. Ik heb beschreven wat de gevolgen van schaamte kunnen zijn in het dagelijks leven en in contact met anderen. Ook heb ik onderzocht hoe Gestalttherapie en de therapeutische relatie een bijdrage kunnen leveren tot het opdoen van positieve ervaringen. Klik hier voor een samenvatting (PDF).

Wie ben ik?: Over mij
bottom of page